Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο από την Εθνική Βιβλιοθήκη για δωρεάν δανεισμό 2.500 e-books

Μια νέα ψηφιακή υπηρεσία από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με την ονομασία “Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο”, ξεκινά πιλοτικά από σήμερα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δανειστούν εντελώς δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία μίας συλλογής με έμφαση στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των τεχνών, των επιστημών, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος.

Στόχος σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη είναι να γνωρίσει το κοινό καλύτερα τα ηλεκτρονικά βιβλία και να εξοικειωθεί μ’ αυτά, αφού είναι κοινή παραδοχή ότι το ελληνικό κοινό στη συντριπτική του πλειοψηφία δεν έχει δείξει κάποια προτίμηση προς τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Μέσω της υπηρεσίας, διαθέσιμα είναι περισσότερα από 2.500 βιβλία, προερχόμενα από 14 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους όπως Λιβάνης, Διόπτρα, Βιβλιοπωλείο της Εστίας, Επίκεντρο κ.α.

Για την εγγραφή στην υπηρεσία κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να δηλώσει το ΑΦΜ και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α του ενώ στη συνέχεια μπορεί να κατεβάσει έως 3 ηλεκτρονικά βιβλία στον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone για 20 ημέρες το καθένα, με δικαίωμα ανανέωσης. Κάθε ηλεκτρονικό βιβλίο παρέχεται σε μορφή PDF, με προστασία Adobe DRM. Μόλις ολοκληρωθεί η επιτρεπόμενη περίοδος χρήσης το τεκμήριο αυτομάτως απενεργοποιείται από τη συσκευή του χρήστη και «επιστρέφεται» στη συλλογή του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου, ώστε να γίνει διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία και διάφορες ερωταπαντήσεις, μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο

Πηγή: Insomnia

Σχετικές δημοσιεύσεις