Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση

Τα τελευταία χρόνια, η Τεχνητή Νοημοσύνη γνωρίζει ιλιγγιώδη ανάπτυξη σε ποικίλους τομείς, καθιστώντας τις μηχανές ικανές να μαθαίνουν από την εμπειρία. Η Μηχανική Μάθηση είναι ο υποτομέας που διερευνά τη μελέτη και την κατασκευή αλγορίθμων που μπορούν να μαθαίνουν από τα δεδομένα και να κάνουν προβλέψεις σχετικά με αυτά. Ήδη από το 1959, ο Άρθουρ Σάμουελ την είχε ορίσει ως “Πεδίο μελέτης που δίνει στους υπολογιστές την ικανότητα να μαθαίνουν, χωρίς να έχουν ρητά προγραμματιστεί”.

Μια ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Machine learning: Όταν οι μηχανές μαθαίνουν, ο κόσμος αλλάζει!» θα διεξαχθεί ζωντανά μέσω Zoom τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, ώρα 7-9 μ.μ. από τον Σύλλογο «ΨηφίΔα» και το 11ο Μαθητικόpage1image41728016

Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, με την ευγενική υποστήριξη του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση θα είναι:

• Ο Ιωάννης Τσαμαρδίνος, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Κρήτης, JADBio, Gnosis Data Analysis, CEO, co-founder

• Η Παναγιώτα Ποϊράζη, Διευθύντρια Ερευνών, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ), ‘Ίδρυμα τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

• Ο Ιωάννης Κοπανάκης, Καθηγητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, co-founder Mentionlytics.com

Οι σημαντικοί καλεσμένοι επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εξελίξεις και τις προοπτικές στον τομέα της Μηχανικής Μάθησης, θα παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες εφαρμογές και παραδείγματα και θα εξετάσουν τα οφέλη και τις επιπτώσεις της μηχανικής μάθησης για τους ανθρώπους. Η συζήτηση είναι ανοικτή στο κοινό και απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο Σύλλογος «ΨηφίΔα» (www.psifida.gr) έχει ως σκοπό την Κατανόηση και την Προώθηση της Επιστήμης της Πληροφορικής και την Ψηφιακή Δημιουργικότητα.

Προκειμένου να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μέσω Zoom είναι απαραίτητο να εγγραφείτε:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMlfu-vqz8iH9fviBMf_OcF3XklVOxXgrDe

Αμέσως μετά την εγγραφή σας θα λάβετε email που θα σας κοινοποιεί τον τρόπο της συμμετοχής σας στο στρογγυλό τραπέζι.

Θα γίνει επίσης μετάδοση στο κανάλι: https://www.youtube.com/c/ΣύλλογοςΨηφίΔα στο Youtube στο οποίο μπορείτε να κάνετε και εγγραφή προκειμένου να λαμβάνετε ειδοποίηση για επόμενες ζωντανές μεταδόσεις..

Για την υποβολή ερωτήσεων προς τους ομιλητές θα χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονική φόρμα που θα κοινοποιηθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο