Γυμναστική

Λόγω της συνεχιζόμενης διακοπής των μαθημάτων σας στέλνω μερικές οδηγίες και ένα απλό πρόγραμμα ασκήσεων (κοιλιακών) που κάνουμε και στο σχολείο με στόχο τη συντήρηση, όσο το δυνατόν, της φυσικής κατάστασης.

Βήμα 1ο

 Προθέρμανση: Βάδισμα ή χαλαρό τρέξιμο 10 λεπτών γύρω από το τετράγωνο που περικλείει το σπίτι μας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί.

Βήμα 2ο

Άσκηση πρώτη: Ξαπλώνουμε σε ένα χαλί με τα πόδια λυγισμένα και έχοντας τα χέρια στο στέρνο ή στον αυχένα εκτελούμε 4 σετ των 15 κοιλιακών.

Άσκηση δεύτερη: Ξαπλωμένοι στο χαλί πλέκουμε τα πόδια μας, ώστε να σχηματίζεται ορθή γωνία μεταξύ κνήμης ? μηρών και μηρών ? κοιλιάς. Από τη θέση αυτή και χωρίς να μετακινείται η λεκάνη κάνουμε 4 σετ των 12 κοιλιακών.

Άσκηση τρίτη: Ξαπλωμένοι στο χαλί έχουμε το ένα πόδι τεντωμένο και περνάμε το άλλο πόδι λυγισμένο πάνω από το τεντωμένο. Από αυτή τη θέση φέρνουμε το αντίστοιχο χέρι του τεντωμένου ποδιού πάνω από το αντίθετο λυγισμένο γόνατο. Κάνουμε 4 σετ των 8 επαναλήψεων σε κάθε πόδι.

Μεταξύ των σετ κάνουμε διάλειμμα 20 δευτερολέπτων και μεταξύ των ασκήσεων 1 λεπτού.

Βήμα 3ο

Αποθεραπεία: Εκτελούμε τις διατάσεις που κάνουμε στο σχολείο με σειρά χέρια ? πόδια μένοντας σε κάθε στάση 10 δευτερόλεπτα.

Θα επικοινωνήσουμε πάλι σε λίγες μέρες με άλλα απλά προγράμματα.

 

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής,

Ευθυμίου Διονύσης