Δηλώστε συμμετοχή στο Θεατρικό Εργαστήρι ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο θεατρικό εργαστήρι “ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ” της ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Altera Vita

Εδώ και 10 χρόνια στην Σύρο λειτουργεί η θεατρική ομάδα “ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ”. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμμετάσχει σ΄αυτή πάνω από 100 άτομα.

?Η θεατρική ομάδα του ΦΕΡΕΚΥΔΗ αποτελείται από ενηλίκους γονείς και εκπαιδευτικούς και εφήβους.

?Στόχος, μέσα από την συνύπαρξη στην θεατρική μας ομάδα είναι να διερευνήσουμε τις δυσκολίες, στην μεταξύ μας επικοινωνία, ν΄ανακαλύψουμε τον εαυτό μας μέσα από τους ρόλους που υιοθετούμε κοινωνικά, και να σκιαγραφήσουμε τις αλλαγές εκείνες, που βελτιώνουν τις μεταξύ μας σχέσεις.

?Εδώ, σ αυτό το σημείο ίσως θα μπορούσα να πω δυο λόγια για το δικό μας δρόμο στο θέατρο, μέσα από την προσέγγιση του Κοινωνικού Θεάτρου, που προσπαθούμε να πάρουμε μηνύματα- ερεθίσματα της κοινότητας, τα οποία μέσα από την διεργασία της ομάδας, και τo drama- therapy να συνθέσουμε μια πρόταση-παράσταση και να την φέρουμε ξανά στην κοινότητα.

?Το Κοινωνικό Θέατρο, μπορεί να οριστεί, σαν μια εκφραστική και εκπαιδευτική λειτουργία, που χρησιμοποιώντας την δραματική πράξη σαν εργαλείο, και την ομαδική βίωση των δρώμενων, ως εκπαιδευτικό μηχανισμό, στοχεύει στην σφαιρική ψυχοπνευματική και σωματική ωρίμανση των μελών της ομάδας, και μέσω της αλληλεπίδρασης τους, στην ανθρώπινη επικοινωνία.

?Η παρουσίαση στην κοινότητα της δουλειάς αυτής, λειτουργεί σαν καταλύτης για τον θεατή, που μπορεί να αναγνωρίσει δικά του βιώματα και καταστάσεις, οδηγώντας κι αυτόν σ΄ένα εσωτερικό διάλογο μέσα από την ταύτιση με τα δρώμενα, και πιθανόν σε διαφοροποίηση και αλλαγή στάσεων.

?Τότε το θέατρο βοηθά στην ανάπτυξη και εξέλιξη του ανθρώπου ώστε να γίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Εμψυχωτής Θ.Ο. ΦΕΡΕΚΥΔΗ
Μίλτος Σακελλαρίου,
Μsc Counseling Psychology

ΕΡΓΟ ? ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Η μικτή θεατρική ομάδα του ΦΕΡΕΚΥΔΗ έγραψε σενάρια (τίτλοι έργων: ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ, www.ithakes.gr), αποτυπώνοντας τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ γονιών-παιδιών-εκπαιδευτικών, στο σχολείο και την Οικογένεια καθώς και την αλλαγή που συντελείται σ? αυτές, όταν υπάρξει προσωπική διαφοροποίηση και διάθεση αλλαγής και εξέλιξης.
Η παρουσίαση του θεατρικού έργου «ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ» στην κοινότητα είχε μεγάλη επιτυχία (θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ της Ερμούπολης , Απρίλης 2005).
Η συμμετοχή της θεατρικής ομάδας στο 18ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ στην GRENOBLE τον Ιούλιο 2006, ήταν η πρόκληση και συνάμα το έναυσμα για την δημιουργία του ΦΕΡΕΚΥΔΗ ώστε να μπορέσει να αναπτύξει περισσότερο την καλλιτεχνική έκφραση και εκπαίδευση των μελών της .
Η συμμετοχή για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 19ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ήταν ένα προχώρημα και συνάμα μια πολύ μεγάλη στιγμή για όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας, αφού το φεστιβάλ είχε σαν τιμώμενη χώρα την Ελλάδα για την προσφορά της στο θέατρο, και ιδιαίτερα τον Ευριπίδη και το πρόσωπο της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ.

To Θεατρικό εργαστήρι μετέχει στο ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΘΕΑΤΡΟΥ από το 2007 και συμμετείχε στην ίδρυση του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού Θεάτρου με έδρα τη Ρώμη.

Στην περσινή συμμετοχή μας με το ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ της Πηνελόπη Δέλτα, στο 27ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, που ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή, με χαρά συναποφασίσαμε μαζί με άλλες 12 χώρες να προετοιμάσουμε αντίστοιχες δράσεις στην Ελλάδα που προάγουν πολυεπίπεδα την ανάπτυξη του τόπου μας, καθώς και την δυνατότητα φιλοξενίας θεατρικών ομάδων από όλη την Ευρώπη.

Η συμμετοχή 12 χωρών με τις αντίστοιχες θεατρικές τους ομάδες του ΔΙΚΤΎΟΥ Νεανικού Θεάτρου θα φιλοξενηθούν στην Σύρο φέτος τον Αύγουστο, για μια διεθνή θεατρική συνάντηση εκπαίδευσης, ανταλλαγής και συνεργασίας με ανθρώπους της τέχνης διεθνούς κύρους και εμβέλειας με τίτλο : 1η Διεθνής Θεατρική Κατασκήνωση στην Σύρο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΘΕΑΤΡΟΥ στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν και φίλοι του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών από την Σύρο και γενικότερα από την Ελλάδα.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ << ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ >>

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Έως 29/2/2016

ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ- ΕΦΗΒΩΝ, Κυριακή Απόγευμα ( 7-9 μ.μ.)

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ( 8- 13 ΕΤΏΝ) Κυριακή πρωί (11-1 π.μ)

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Στα γραφεία της ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ στον ΑΓΡΟ – κοντά στο Σταυρό Ταλάντων.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 20 ΕΥΡΩ / ανά μήνα.

Το εργαστήρι λειτουργεί σε ετήσια βάση με καλοκαιρινή διακοπή. (εκτός αν μετέχει με έργο στο φεστιβάλ του νεανικού ευρωπαϊκού θεάτρου στην Grenoble της Γαλλίας.αρχές Ιουλίου)
Ειδικά φέτος η θεατρική ομάδα θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο με την συμμετοχή θεατρικών ομάδων από όλη την Ευρώπη στις 28/8/2016 έως 04/9/2016.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιστός: http://www.alteravita-cyclades.gr/
blog:http://ferekidiscyclades.blogspot.gr/
email: miltosakellariou@gmail.com

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Σχετικές δημοσιεύσεις